Sârboaica Aleksandra Vukajlovic a semnat cu CS Minaur

Conducerea CS Minaur Baia Mare s-a mișcat rapid pe piața transferurilor, după ce se știa că mai multe jucătoare de la echipa feminină au semnat contracte cu alte grupări. Astfel, CS Minaur a semnat înțelegeri cu opt jucătoare, șase din străinătate și două din România. Vă vom prezenta în fiecare zi câte o jucătoare din cele șase străine, urmând ca la finalul sezonului să le prezentăm și pe cele două românce (cerere expresă a jucătoarelor).

De la echipă vor pleca după terminarea acestui sezon șapte jucătoare: Cristina Laslo, Jelena Lavko, Karoline Helena de Souza, Alexandra Severin, Yaroslava Burlachenko, Angela Cioca și Asuka Fujita. Tuturor acestora clubul le mulțumește, iar antrenorii și suportarii sunt convinși că ele vor da totul în următoarea perioadă pentru ca Minaur să-și atingă obiectivele.

Prima jucătoare pe care v-o prezentăm este Aleksandra Vukajlovic, sportivă născută pe 7 iunie 1997 la Cacak (Serbia). Are 1.70m și joacă pe postul de centru (conducător de joc). Echipele de seniori la care a evoluat: ŽORK Jagodina (2016), Békéscsabai ENKSE (2016-2020), Debreceni VSC (2020-2021), iar sezonul 2021-2022 a jucat pentru Érd HC (unde a fost împrumutată de Debrecen). La Erd este în acest moment a doua marcatoare a echipei.

Este componentă a echipei naționale a Serbiei, pentru care a jucat 14 meciuri și a marcat de 28 de ori. La ediția din 2021 a Campionatului Mondial, Aleksandra a marcat 4 goluri pentru echipa Serbiei. Ea a evoluat și la turneul final al Campionatului European din 2018.