Portarul rus Elena Utkina a semnat cu Minaur

Vicecampioană în Liga Florilor și medaliată cu bronz în EHF European League, echipa feminină de handbal CS Minaur Baia Mare se pregătește pentru noul sezon. Va fi unul încărcat, pe trei fronturi, Liga Florilor, Cupa României și cupe europene. Minaur a solicitat wild-card pentru Liga Campionilor.

Au venit la echipă: Alexandra Severin (inter stânga, ultima oară la HC Zalău), Elena Mihailovna Utkina (Rusia, portar, ultima oară la Kuban Krasnodar, împrumutată de la ȚSKA Moscova)

Au rămas la CS Minaur: Cristina Enache (portar), Ana Maria Tănasie, Eva Kerekes (extremă stânga), Asuka Fujita, Oana Borș (extremă dreapta), Anca Polocoșer, Karoline Helena de Souza (inter stânga), Cristina Laslo, Andreea Popa, Angela Cioca (centru), Jelena Lavko (inter dreapta), Yaroslava Burlachenko (pivot).

Elena Mihailovna Utkina (portar) – s-a născut pe 20 mai 1990 la Volgograd (Rusia). Sportiva de 1.81 m și 73 kg a jucat mai întâi la Dinamo Volgograd (2011-2015), după care au urmat alte patru sezoane la HC Lada Togliatti (2015-2019). A urmat un transfer la ȚSKA Moscova, echipă care a împrumutat-o la HC Kuban Krasnodar sezonul trecut. Are 27 de meciuri pentru echipa națională a Rusiei, pentru care a marcat un gol.

Elena a jucat cu echipa sa de club, Kuban Krasnodar, în EHF European League, cu care a terminat pe locul 3 în faza grupelor. N-a mai prins sferturile de finală fiind învinsă în ultima etapă din grupe de HC Dunărea Brăila.