Minaur înaintea primului meci oficial

După promovarea în Liga 2, s-au schimbat destule la CS Minaur. Au rămas o parte din jucători, au venit alții, au fost meciuri de pregătire, iar la stadionul “Viorel Mateianu” se lucrează de zor în zona tribunei oficiale și a vestiarului. Minaur a disputat un amical cu CFR Cluj Napoca 2 sâmbătă, pe care l-a câștigat cu 3-0.

Meciurile amicale din această vară
 1. “U” Cluj-Napoca – Minaur: 4-1; a marcat S. Ciocan
 2. FC Hatvan – Minaur: 0-1; a marcat: M. Donca
 3. Bank Dalnoki – Minaur: 0-3; au marcat: R. Stănescu, V. Chinde, S. Ciocan
 4. ETO FC Gyor – Minaur: 0-3; au marcat: S. Ciocan, C. Stanciu, Fl. Chițaș
 5. Tiszafuredi VSC – Minaur: 1-4; au marcat: R. Stănescu, V. Chinde, S. Ciocan, Muacir
 6. Nyiregyhaza Spartacus FC – Minaur: 3-2; au marcat: C. Stanciu, V. Chinde
 7. CSM Satu Mare -Minaur: 2-1; a marcat: V. Chinde
 8. Minaur – CFR 2 Cluj: 3-0; au marcat: M. Donca, R. Stănescu, S. Ciocan

În această vară, după promovarea în Liga 2, Minaur Baia Mare a anunțat venirea următorilor jucători: Florin Chitaș (mijlocaș, CA Oradea), Alexandru Mărieș (mijlocaș, Poli Iași), Alexandru Stoian (fundaș, CFR Cluj U19), Iustin Neacșu (fundaș, ”U” Cluj U19), Alexandru Costache (portar, Concordia Chiajna), Bogdan Rotar (atacant, FK Miercurea Ciuc), Abdoulaye Niakate (fundaș central, CFR Cluj 2) și Kevin Bakare (atacant, CFR Cluj 2), Cătălin Alexe (fundaș, Concordia Chiajna), Abdul Pacheco Cassama Muacir (atacant, Portugalia, Sertanense)

Staff: Vasile Miriuță (director sportiv), Ciprian Danciu (antrenor principal), Vlad Ungureanu (antrenor secund), Alin Bota (antrenor portari), Ciprian Duruș (preparator fizic), Ovidiu Mic (delegat), Bogdan Șomcutean (maseur)

CS Minaur Baia Mare, nou promovată în liga secundă, va începe sezonul cu două deplasări consecutive, urmând să joacă 9 meciuri pe teren propriu și 10 în deplasare (sezonul regulat).

Programul primei etape a Ligii 2, ediția 2022-2023 (6 august):
 • CS Comunal Șelimbăr – FC Brașov
 • Politehnica Timișoara – Unirea Constanța
 • Progresul Spartac – Dinamo București
 • SC Oțelul Galați – Politehnica Iași
 • Viitorul Pandurii Târgu Jiu – CSC Dumbrăvița
 • Unirea Dej – FK Miercurea Ciuc
 • Concordia Chiajna – CSM Slatina
 • Steaua București – Metaloglobus București
 • Gloria Buzău – Ripensia Timișoara
 • Unirea Slobozia – CS Minaur Baia Mare
Programul pentru echipa noastră
 1. Unirea Slobozia – CS Minaur (6 august)
 2. FC Brașov – CS Minaur (13 august)
 3. CS Minaur – Ripensia Timișoara (20 august)
 4. Metaloglobus București – CS Minaur (27 august)
 5. CS Minaur – CSM Slatina (3 septembrie)
 6. FK Miercurea Ciuc – CS Minaur (10 septembrie)
 7. CS Minaur – CSC Dumbrăvița (17 septembrie)
 8. Politehnica Iași – CS Minaur (1 octombrie)
 9. CS Minaur – Dinamo București (8 octombrie)
 10. Unirea Constanța – CS Minaur (15 octombrie)
 11. CS Minaur – CS Comunal Șelimbăr (22 octombrie)
 12. Politehnica Timișoara – CS Minaur (29 octombrie)
 13. CS Minaur – Progresul Spartac (5 noiembrie)
 14. SC Oțelul Galați – CS Minaur (12 noiemrie)
 15. CS Minaur – Viitorul Pandurii Tg. Jiu (26 noiembrie)
 16. Unirea Dej – CS Minaur (3 decembrie)
 17. CS Minaur – Concordia Chiajna (25 februarie 2023)
 18. Steaua București – CS Minaur (4 martie 2023)
 19. CS Minaur – Gloria Buzău (11 martie 2023)

Noul sezon al campionatului Liga 2 se va desfășura în același mod în care a avut loc și în ediția recent încheiată. Sezon regular în Liga 2 cu 19 etape, doar meciuri tur. Urmează apoi play-off cu tur și retur, respectiv play-out tot doar cu meciuri tur.

Liga 2 va avea 20 de echipe la start, iar acestea vor juca în sezonul regular doar meciuri tur, adică vor fi 19 etape și 19 jocuri de fiecare formație.

Ulterior, primele șase clasate în sezonului regular vor juca în play-off, în sistem tur-retur, adică vor avea încă 10 meciuri în tot atâtea etape de disputat.

Echipele de pe locurile 7-20 vor fi repartizate în două serii de play-out, urmând a disputa tot doar meciuri tur, adică încă șase partide de fiecare într-un interval de șapte etape.

În precedentele două sezoane, determinarea celor două grupe de play-out s-a făcut pe baza locurilor pe care s-a terminat în sezonul regular. În Grupa A au mers locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19, în timp ce în Grupa B au ajuns locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20.

 

Se dorește ca în 2022 să se dispute primele 16 etape din sezonul regular, iar în primăvara anului 2023 să aibă loc ultimele trei etape, apoi să se intre în play-off (zece etape), respectiv play-out (șapte etape).

Noul sezon de Liga 2 este programat să debuteze în data de 6 august, iar tragerea la sorți pentru stabilirea programului meciurilor ar putea avea loc, cel mai probabil, în data de 18 iulie.

 

Vor promova în Liga 1 echipele aflate pe locurile 1 și 2 în play-off-ul Ligii 2, urmând ca echipele clasate pe locurile 3 și 4 în play-off să dispute baraj în două manșe (tur-retur) cu formațiile clasate pe locurile 8, respectiv 7 în play-out-ul Ligii 1. Echipele de pe locurile 9 și 10 din play-out-ul Liga 1 vor retrograda direct.

Tot atunci s-a decis și ca începând cu sezonul 2023-2024 să promoveze în Liga 1 echipele aflate pe locurile 1 și 2 în Liga 2, urmând ca doar cea clasată pe locul al 3-lea să dispute baraj în două manșe (tur-retur) cu echipa clasată pe locul 8 în play-out-ul Ligii 1. Formațiile de pe locurile 9 și 10 din play-out-ul Ligii 1 vor retrograda direct.