Minaur a fost eliminată de Rapid în sferturile de finală ale Cupei României

Miercuri dimineață, la Bistrița, CS Minaur a întâlnit Rapid București în sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin și a pierdut 23-28. Rapid n-a jucat în prima zi, fiind calificată fără joc în această fază. Minaur nu le-a putut folosi pe Jelena Lavko (accidenattă) și pe Elaine Gomes Barbosa (drept de joc), în timp ce Rapid nu le-a avut pe Denisa Dedu (însărcinată), Gabriela Perianu și Andreea Chiricuță (accidentate), Azenaide Carlos (drept de joc).

A ieșit un meci în care s-a muncit mult, dar în care au fost și numeroase greșeli de tehnică individuală și ratări incredibile. Minaur a alergat tot meciul după egalare, iar când a ajuns acolo n-a mai putut face următorul pas.

Am început slab meciul, cu pase greșite și ratări, iar Rapid a speculat momentul și s-a distanțat: 1-4 (8), 4-8 (15). Jocul nu merge cum trebuie și bucureștencele ajung să aibă cinci goluri avans: 6-11 (20) și 7-12 (23). Ultimele șapte minute din prima repriză ne arată cum trebuie să se apere Minaur, nu luăm niciun gol și reușim să înscriem de trei ori, prin Zych și Laslo (de două ori).

Începem partea a doua la fel de slab ca pe prima și primim în mai puțin de două minute trei goluri: 10-15 (32). Iar urmează calvarul muncii de recuperare și chiar reușim acest lucru, scor 20-20 (46). Dragomir înscrie pentru 20-21, apoi încercăm un contraatac, dar pasa Andreei Popa spre Borș este oprită de o jucătoare de la Rapid venită din spate. În mod normal, cum nu erau 3m, jocul trebuia oprit, rapidista eliminată și mingea dată nouă. Nu s-a întâmplat acest lucru și imediat Fraga a marcat. Se ajunge la 20-23 (50). Burlachenko înscrie de pe extrema stângă, Tîrcă trimite în bară, iar la faza următoare Burlachenko scoate 7m și eliminare la Craiu. Fujită înscrie, face 22-23 (min. 51.12), apoi Oana Borș recuperează un balon pe propriul semicerc. Avem atacul, înscriem prin Zych, însă arbitri dau aiurea forțare în atac, cu două rapidiste jumătate de metru în semicerc. Imediat Tîrcă înscrie și în loc de 23-23 avem 22-24. Două mingi în momente cheie. Finalul de meci este al Rapidului care se impune cu 28-23 și se califică în Final Four.

CS Minaur Baia Mare – Rapid București: 23-28 (10-12)
  • Sala Polivalentă din Bistrița
  • Arbitri: Mihai Pîrvu (București) – Mihai Potîrniche (Buzău). Observator: Horațiu Belu (București)
  • Aruncări de la 7m: 4-3 (transformate: 4-2; a ratat Buceschi). Minute de eliminare: 10-8 (în min. 60, Zych a primit cartonaș roșu și albastru pentru fault la semicerc)
  • CS Minaur: Amra Pandzic, Elena Utkina (6 intervenții), Cristina Enache – Cristina Laslo 5, Oana Borș 4, Asuka Fujita 4 (toate din 7m), Yaroslava Burlachenko 3, Andreea Popa 3, Alexandra Severin 2, Aleksandra Zych 1, Ana Maria Tănasie 1, Angela Cioca, Eva Kerekes, Bianca }îrle, Anca Polocoșer. Antrenori: Raul Fotonea și Daniel Apostu
  • Rapid: Diana Ciucă (10 intervenții), Julie Foggea (3 intervenții) – Alicia Fernandez Fraga 6 (unul din 7m), Sorina Tîrcă 5, Florentina Dragomir-Craiu 4, Eliza Buceschi 4 (unul din 7m), Marta Lopez 3, Ainhoa Hernandez 2, Claudia Constantinescu 2, Marina Ilie 1, Alexandra Badea 1, Oana Lefter-Manea, Laura Popa. Antrenor: Carlos Viver.

Sâmbătă, 4 septembrie, CS Minaur va juca în prima etapă din Liga Florilor în deplasare, cu Măgura Cisnădie. Apoi, primul meci pe teren propriu va fi pe 11 septembrie, cu Dunărea Brăila.