Natalia Iocsak – bronz la Semi-Pro, argint la Queen Series

Natalia Iocsak, sportivă legitimată la CS Minaur Baia Mare, a reușit două importante performanțe în acest sezon de drift, medalia de bronz la Campionatul Național (general) la clasa Pro2 (Semi-Pro) și locul 2 în clasamentul de la clasa Queen Series.

Natalia a avut două competiții în Grecia, la 2021 Drift Kings Grand Final – Serres Greece. Aici au fost probleme cu mașina, dar a reușit să termine pe locul al doilea la clasa Queen, după Alice Ene și înaintea sportivei din Bulgaria, Iva Rusinova. La Pro2 a fost a treia, după Radu Văduva și după grecul Nikos Zahos.

Mai apoi, a venit ultima etapă din Campionatul Național de Drift. În prima etapă, pe Transilvania Motor Ring, Natalia Iocsak reușise să se impună în finală. A urmat etapa a doua, pe Transalpina, unde Natalia a ajuns între primii opt, dar n-a mai putut continua din cauza unei planetare rupte. Mai apoi, în cea de-a treia etapă a CN, pe Transrarău, Natalia a terminat pe locul 4. A patra etapă s-a consumat pe RabocsiRing din Mariapocs (Ungaria) unde s-a clasat pe locul 4, fiind foarte aproape de finala mare, iar ultima rundă a CN a fost la Adâncata (Motor Park România), unde lucrurile n-au mers chiar cum și-a dorit Natalia.

La Semi Pro, victoria din ultima etapă a fost obținută de un bulgar, Rumen Chanliev, debutant în campionatul intern. Acesta l-a învins în battle-ul final pe Gabi Imre jr (15 ani), în timp ce în finala mică, rolurile s-au inversat, cu românul Eduard Niță învingător în fața lui Dragomir Roglinov.

Succesul din finala mică i-a asigurat lui Eduard Niță și titlul de campion al categoriei Semi Pro, cu o diferență de numai două puncte în fața lui Imre jr. Pe 3 la clasă a încheiat Natalia Iocsak, sportivă din Baia Mare în vârstă de doar 18 ani.

Natalia a cucerit medalia de bronz la CN de drift, la fel cum o făcuse și cu un an înainte.  La ultima discuție cu tatăl Nataliei, acesta ne-a comunicat că sezonul viitor sportiva va concura la clasa Pro.