Natalia Iocsak are șanse mari să câștige titlul național la Semi-Pro

Peste 130 de piloți au concurat vineri și sâmbătă la Matador Trackwood Drift Festival, în Ungaria, pe circuitul Rabocsring din Mariapocs, un circuit aflat la doar 30 de kilometri de granița cu România. Printre concurenții din țara noastră se numără și Natalia Iocsak (18 ani), care a participat la categoria Semi Pro. Etapa din Ungaria contează și ca etapă în Campionatul Național al României la Drift, etapă în campionatul maghiar, dar și pe cel european.

59 de piloți au fost prezenți la startul întrecerii de la Pro2 Series (Semi-Pro), iar Natalia a terminat calificările pe locul 15. În ziua a doua, sportiva legitimată la CS Minaur, a avut o evoluție senzațională, reușind să se claseze pe locul 4, fiind chiar foarte aproape de a ajunge în finală. De asemenea, Natalia a câștigat competiția feminină. Până la urmă, acest loc 4 i-a adus Nataliei revenirea pe prima poziție țn clasamentul general și, cum mai este o singură etapă de disputat (9-10 septembrie, Adâncata – Motor Park România), sportiva noastră are toate șansele să câștige titlul național la Semi-Pro.

Anul trecut, Natalia Iocsak s-a clasat pe locul 3 la Semi-Pro în clasamentul general, iar anul acesta vrea să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Sezonul viitor, ea va concura la clasa Pro, indiferent de rezultatul general din acest an. De asemenea, dacă vor exista fonduriile necesare, va participa și la o altă etapă din Queen Series, unde are șanse mari la prima poziție.

În prima etapă, pe Transilvania Motor Ring, Natalia Iocsak reușise să se impună în fifnală. A urmat etapa a doua, pe Transalpina, unde Natalia a ajuns între primii opt, dar n-a mai putut continua din cauza unei planetare rupte. Mai apoi, în cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Drift, pe Transrarău, Natalia a terminat pe locul 4.

Natalia merită toate felicitările noastre, mai ales că a avut cea mai bună clasare dintre toți piloții Ro-Drift România.